Vuosikokouksessa päätettyä

Julkaistu: 28.06.2019 Julkaisija: Anu Mäkinen

Perjantaina 10.5. pidettiin sääntömääräinen kerhomme vuosikokous, jossa jälleen tehtiin päätöksiä liittyen startanneeseen toimintakauteen.

Vuosikokouksen alussa on perinteisesti palkittu kauden aikana ansioituneita erotuomaeita. Alueen johtoryhmän ehdotuksen pohjalta vuoden tulokkaaksi valittiin Mika Laakso, joka on kollegiaalinen ja realistisesti kehittymistään arvioiva. Hänen todetaan myös ottavan oppia ja kehittyvän nopeaan tahtiin. Uutena palkintoja jaettiin vuoden nuoren erotuomarin tunnustus. Tämän sai Jim Pohjansaro, joka on osoittanut aktiivisuutta ja saanut hyvää palautetta kollegoilta sekä joukkueilta kiitettävästä asenteestaan harrastusta kohtaan. Jim saa lisäksi Janne Häikiön kerhoasettelukyselyn arvonnasta voittaman palkinnon, tämän lahjoitettua palkinnon eteenpäin nuorelle alueemme erotuomarille.Vuoden tulokas Mika Laakso


Vuoden nuori erotuomari Jim Pohjansaro

Parina edellisenä vuonna olemme joutuneet pitämään ylimääräisen yhdistyksen kokouksen, kun tilinpäätöstä ei olla pystytty hyväksymään vuosikokouksessa. Tänä vuonna tilinpäätös hyväksytiin ja vastuuvapaus myönnettiin, joten pikkujouluissa saadaan keskittyä vain yhdessä oloon. Hyväksytyssä talousarviossa uudistettiin palkkiopolitiikkaa, kun puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja jäsenvastaavan palkkiot muutettiin kuukausipalkkioiksi. Lisäksi määriteltiin palkkiot myös verkon kautta pidettyihin kokouksiin. Vuosikokous hyväksyi myös alle 18- vuotiaille edullisemman jäsenmaksun. Tavoiteohjelmaa käsitellessä puhuttiin yhteistyöstä, kun yhteistyötä haluttiin tehdä sekä liiton edustajien, että alueen johtoryhmän kanssa. Suunnitelmissa on myös saada uudet nettisivut julki kesän aikana sekä tehdä kokonaisvaltainen kehittämisprosessi liittyen kerhopelien välitystoimintaan.

Tärkeä osa vuosikokousta on myös henkilövalinnat. Puheenjohtajaksi asettui ehdolle jo kaksi kautta pestiä tehnyt Katja Karjalainen, joka valittiin yksimielisesti jatkamaan pestiä. Hallituskeen asettui ehdolle juuri sopiva määrä ehdokkaita, eli vältimme ääntenlaskennan vaivan. Hallitukseen valittiin jatkokaudelle Rainer Ehro, Juha Knutsson, Anssi Kärkkäinen, Anu Mäkinen ja Miklos Salmi. Uusina jäseninä mukaan tulivat Jan-Markus Helin ja Maria Loima. Uusi hallitus järjestäytyy lähiviikkoina, tästä kerromme jäsenuutisissa lisää.


Kokouksen sihteeri Sirke Kyhäräinen ja puheenjohtaja Marko Kääriäinen helpottuneina kokouksen päättymisen jälkeen.

Vuosikokouksen päätyttyä oli aika saunomisen ja perinteisten kokouspitsojen. Kiitos osallistujille aktiivisesta keskustelusta, vaikka Suomen MM-jääkiekko-ottelu olikin kokouksen aikaan käynnissä.