Virstanpylväs: Tomi Lund ja 200 liigaottelua

Julkaistu: 05.01.2021 Julkaisija: Anu Mäkinen


Kuva: Juhani Järvenpää

Vuosi 2021 alkaa juhlallisissa merkeissä kun liigatuomari Tomi Lundilla tulee loppiaisena Tikkurilassa täyteen 200 ottelua erotuomarina miesten salibandyliigassa / F-liigassa. Lund on aloittanut uransa 1990 -luvun loppupuolella ja on toiminut vuosien varrella mm. USBEK:n hallituksen jäsenenä sekä legendaaristen pikkujoulujen järjestäjänä. Haastoimme Tomin vastaamaan lähes kymmeneen kysymykseen ja onnittelemme Tomia loistavasta suorituksesta!

1. Salibandyerotuomariurani alkoi...
1900 -luvun lopussa, jolloin kurssi oli Grand Marina hotellissa ja vetäjinä toimi apostolit Late (Oksanen) ja Raikka (Videotuomari Ehro). Muut opetuslapset olivat ssv:n juniorijoukkueesta ja mukana oli yksi ''pyhimys'' - Lunttu. Miksi tälle tielle lähdin, voin siitä syyttää Keisari Kärkkäistä (Kerhoasettelija Untte), joka minut tähän harrastukseen houkutteli.

2. Erotuomaroinnissa parasta on...
Uudet ihmiset, itsensä löytäminen ja kehittäminen (klisee, mutta totta). Ja se jos pelin jälkeen kukaan ei huomaa sinun olleen hallilla.

3. Minusta tekee hyvän erotuomarin...
Olen saanut palautetta monipuolisesta havainnointikyvystä. Se on varmaan ihan ok ominaisuus erotuomaroinnissa?

4. Salibandykentiltä mieleeni on jäänyt tilanne, jossa ...
kentällä monia ja monet menee myös onneksi nopeasti ohi, mutta keskustelu Vuosaaren paikallisessa ravitsemusliikkeessä Janne Häikiön ja Tuomas Hartikaisen kanssa noin neljän tunnin verran erään pelin jälkeen on jäänyt mieleen.

5. Erotuomarius on harrastuksena...
koukuttava. Aina kun luulet oppinesi kaiken, tulee jotain uutta mm.sääntöihin. Aina kun luulet nähneesi kaiken, tapahtuu jotain jota et todella olisi odottanut, ja kun olet varma, että nyt saa riittää, tämä oli viimeinen vuosi, löydätkin itsesi taas Eerikkilästä.

6. Suosikkiurheilujoukkueeni on...
Amerikan vihatuin ja rakastetuin joukkue, Dallas Cowboys.

7. Salibandykenttien ulkopuolella...
Olen Isä, puoliso ja saippuakauppias. Eli 48 -vuotias piiripäällikkö. Perheeseen kuuluu Vaimo (Mirka), tytär (Inari) ja 2 koiraa (Gliff ja Teddy) molemmat ovat pelastettu Romaniasta. Harrastuksiin kuuluu Golf, Ruuanlaitto ja kotona nikkarointi.

8. USBEK:a voi kuvailla sanoilla...
Tuomarin paras tuki.

9. Jos USBEK olisi laulu, niin se olisi...
And Justice for All. https://www.youtube.com/watch?v=HbokBTEBEOE