Virstanpylväs: Tom Kirjonen ja 150 naisten liigan ottelua

Julkaistu: 22.11.2018 Julkaisija: Anu Mäkinen

Tulevana lauantaina 24.11.18 tulee jäsenellemme Tom Kirjoselle täyteen 150 naisten liigan ottelua. Kyseessä on K3 areenalla klo 17:00 alkava ottelu EräViikingit - NST. Tom on aloittanut erotuomariuransa kaudella 1998-1999 ja viheltää nykyään myös kansainvälisiä otteluita yhdessä parinsa Jyrki Sirkan kanssa. Kyseinen pari valittiin myös viime kaudella pelaajien toimesta naisten liigan vuoden erotuomaripariksi. Tuomaroinnin lisäksi Tom toimii myös mentorina nuorille erotuomareille.

Haastoimme Tompan vastaamaan lähes kymmeneen kysymykseen:

1. Salibandyerotuomariurani alkoi...
Joskus 1998 – 99 tai jotain sinnepäin. Pelattiin Jykän (Sirkan) kanssa samassa sählyjengissä ja Jykä kyseli josko lähettäis. No mehän lähettiin ja vieläki ollaan..

2. Haastavin tilanne tuomaroidessa on...
Kun omassa päässä olet epävarma ja jännität, eli itsensä kanssa taisteleminen.

3. Tuomaroinnissa parasta on...
Uusiin ihmisiin tutustuminen Suomessa ja Maailmalla. Peleissä onnistuminen sekä se fiilis mikä tulee haastavan ja hyvin menneen pelin jälkeen.

4. Minusta tekee hyvän tuomarin...
Joku muu voisi kertoa tähän vastauksen…

5. Salibandykentiltä mieleeni on jäänyt tilanne, jossa..
Joskus vanhalla Rusan hallilla näyttävästi painoin pienten junnupelissä rankkarin keskiviivalta ja kaikki on ihan äimän käkenä. Tämän jälkeen minua paljon nuorempi kollega tulee kertomaan että ne oli oman joukkueen mailat kun siellä kolisi. Ei muuta kuin nöyränä sitä sitten perumaan. Hävettää vieläkin!!

6. Suosikkiurheilujoukkueeni on...
KD eli Kauklahden Dynamo jossa sain usean vuoden pelata säbää. Se Joukkue oli ja on vieläkin kuin yhtä suurta perhettä.

7. Salibandykenttien ulkopuolella minä...
Kannustan, Kuskaan ja Kustannan lasten harrastuksia. Sekä kesäisin vietän paljon aikaa mökillä Turun Saaristossa.

8. USBEK:sta mieleeni tulee..
Upea ryhmä Tovereita, Kavereita sekä Ystäviä vuosien varrelta.

9. Vapaa sana
Toivon että saataisiin nykyisille nuorille eteenpäin pyrkiville erotuomareille nostetta pyrkimään myös Naisten pääsarjaan erotuomareiksi. Pelit ovat toki erilaisia kuin mitä miesten puolella mutta nykyään vaativuutta löytyy myös Naisten peleistä. Mahdollisuudet on myös näissä peleissä nähdä ja kokea koko Salibandyn kirjo kotimaasta aina ympäri maailman. Jos kiinnostuit tule rohkeasti kyselemään niin kerron lisää.

Kuva: Kimmo Pitkänen / WFC2015