Tutustu kerhon uuteen hallitukseen

Julkaistu: 12.08.2018 Julkaisija: Anu Mäkinen

Vuosikokouksessa toukokuussa valittiin uusi kerhollemme uusi hallitus, johon voit tutustua tässä uutisessa.

Hallitukselta kysytyt kysymykset:

1. Kuka olet? Oma tuomarihistoria lyhyehkösti. Mikä on tehtäväsi hallituksessa?
2. Miksi lähdit hallitukseen? Mitä odotat tulevalta kaudelta hallituksessa?
3. Suosikki- tai inhokkisääntö/tulkinta tai sääntö/tulkinta, jonka haluaisit olevanolemassa (salibandyssa).
4. Mieleenpainuvin hetki erotuomariuraltasi.
5. Jos USBEK olisi valtio, mikä se olisi ja miksi?

1. Katja Karjalainen, tuomariura alkanut vuonna 2009. Hallituksen puheenjohtaja toista kautta putkeen.
2. Halusin olla mukana kehittämässä tuomaritoimintaa. Odotan hyvää yhteistyötä hallituksen jäsenten ja sidosryhmien edustajien kanssa.
3. Eipä tule nyt mieleen mitään suosikkia/inhokkia. Hallilla varmasti toinen juttu :)
4. N30 seniorisarjan SM-finaalien tuomaroiminen.
5. Yhdysvallat, Usbek first :D

1. Anu Mäkinen, reilut 10 vuotta erotuomarina ja lähes yhtä pitkään hallituksessa eri rooleissa. Tällä hetkellä tutussa ja turvallisessa roolissa varapuheenjohtajana jelppimässä puheenjohtajaa, sekä tiedottajana pitämässä USBEK -tietoisuutta yllä.
2. Aikoinaan lähdin mukaan, koska järjestötoiminta on ollut harrastuksenani jo 14 -vuotiaasta lähtien ja uusi yhdistys kiinnosti. Mukana yhä sen takia, koska ihmiset <3 (ja luonnollisesti Suomen suurimman ja kauneimman salibandyerotuomarikerhon kehittäminen yhä paremmaksi).
3. Kysymyksen vierestä, onneksi ei ole paitsiota. :D
4. Perusalue-erotuomarina mieltä lämmittää aina kun tulee hankalahkon pelin jälkeen kehuja pelaajilta hyvästä suorituksesta. Ja jos vielä tulee molemmilta jengeiltä, niin sehän on jo aika huippua. :)
5. Tää olikin yllättävän vaikea kysymys. Edunvalvonnalliselta kannalta Saksa, jolla on eniten edustajia EU-parlamentissa, eli myöskin eniten vaikutusvaltaa EU:n tasolla, ja uskaltaa näpäyttää sanallisesti, jos joku hölmöilee. Meillä ei toki ole sisäistä hallituskriisiä menossa. ;)

1: Juha Kuusmaa, 21 v erotuomari, otteluvalvoja sekä salibandyliiton valtuuston jäsen. Hallituksessa: jäsenrekisterivastaava, avata uusia tunnuksia ja hallinnoida jäsenrekisteriä.
2: Olisiko jo viides vai kuudes vuosi hallituksessa, halu tehdä Suomen parhaimmasta erotuomarikerhosta vieläkin parempi. Jäsenten asialla
3: Käytösrangaistus on inhokki, koska on väärin rangaista joukkuetta, jos rikkonut pelaaja itse hölmöilee. Toisin salibandyyn enemmän rangaistus muotoja, jotka palvelisivat enemmän lajia ja niitä jotka eivät tiedä mistä rangaistus annettiin.
4: Varmasti uran alkuaikoina, kun mentorina toimi Lauri Oksanen, paljon hyviä oppeja saanut Latelta.
5: Suomi, koska eihän näin hyvää erotuomarikerhoa ole missään muualla päin maailmaa, on etuoikeutettu olla ylpeä Suomalainen!

1. Miklos Salminen, varuste- ja rekrytointivastaava. Pari vuotta nyt ollut tauolla tuomaroinneista, mutta sitä ennen dumarihommia jotain varmaan 13 vuotta.
2. Halusin jatkaa hallituksessa, jotta pysyn itse mukana kuvioissa nyt kun tuomaroinnit jääneet taka-alalle, ja tietty haluan olla mukana vaikuttamassa asioihin. Hallituksessa on hyvä pöhinä ja mainio porukka.
3. Suosikkisääntö on ehdottomasti 2 minsaa mailan hakemisesta muualta kuin vaihtoalueelta. Näistä tulee aina häkki heilahtaa!
4. SBETSBSM voitto Kuopion kisoista (Hopeajuna).
5. Vanha kunnon Neuvostoliitto. Se suurin ja kaunein.

1. Raikka (Rainer Ehro), "Sekakäyttäjä" (kiekko/ säbä) jääkiekkoerotuomariura alkoi syksyllä 1990 ja salibandyn peruskurssin kävin syksyllä 1992. Tehtävä hallituksessa... en ole ihan varma, selvinnee kesän/syksyn aikana. Varmaan liittyy ainakin jäsenistön koulutukseen? Siviiliammatissani toimin J.Rinta-Joupin Ala-Tikkurilan Ford- / KIA autotalossa Jälkimarkkinointipäällikkönä (korjaamopäällikkönä). Kotiväen muodostaa vaimo, kaksi salibandy pelaavaa poikajunnua (-01 ja -02 syntyneet) sekä karkeakarvainen kääpiö mäyräkoira.
2. Pitkään lajissa mukana olleena, uskon pystyväni auttamaan kerhoamme ja jäsenistöä. Lähdin mukaan avoimin mielin ja odotan että hallituksessa saamme viety asioita yhdessä eteenpäin.
3. Tässä kohtaan jäävään itseni, koska olen mukana sääntötyöryhmässä juuri kehittämässä sääntöjä ja tekemässä niiden tulkintoja.
4. Jaa'a niitä on luonnollisesti vuosien saatossa tullut moniakin... mutta jos yksi pitää mainita niin v. 2002 olimme Oksasen Laurin kanssa Göteborgin MM-kisoissa. Siltä jäi erityisesti yksi mieleen painunut tapahtuma. Kentän laidalle / kulmaan tuotiin joka päivä vaikeasti vammautunut / liikuntarajoitteinen kaveri rullatuolissa. Hänellä oli päällään takki, joka oli täynnä erilaisia säbä-pinssejä ja hän seuraisi joukkueista riippumatta kaikki pelit. Välieräpelissä Ruotsi - Sveitsi, oli tiukka laitavääntö juuri siinä kulmassa, jossa kaveri istui, vihelsin tilanteesta puolustavalle vaparin ja joukkueet lähtivät vaihtoon, tällöin katseet kohtasivat ja hän näytti minulle peukkua ja nyökytteli, eli ilmeisesti hän nautti pelistä. Totutusti Ruotsi voitti ja loppuseremoiden jälkeen päätin viedä kaverille SSBL:n pinssin. Menin hänen luokseen ja näytin pinssiä ja kysyin että haluaisiko hän sen kiinnitettävän puseroonsa. Hän ei osannut puhua, mutta nyökytti päätään ja hymyili leveästi. No pinssi puseron rintaan ja peukutus molemmilta, samalla huomasin, että kaverilta valui kyyneleet silmistä, no siinä tuli tippa itsellekin linssiin.
5. En osaa sanoa mitään muuta valtiota, kuin Suomi. Hyvinvoiva ja kehittyvä :-)

1. Anssi Kärkkäinen, tuomarina -92 alkaen, nykyään en aktiivisesti enää vihellä, kerhoasettelija/ hallituksen jäsen
2. Kerhotoiminta kiinnostaa, kun ei itse oikein enää pysty viheltämään, odotan jämäkkyyttä asioiden hoidossa.
3. Ei ole.
4. Joskus aikanaan ensimmäinen liigapeli.
5. Usbekistan, koska nimi velvoittaa ;)

1. Jan-Erik Nordlund Lohjalta, Jatke Uusimaa Oy.llä rakennusmestarina. ”Muutama” vuosi takana tuomarointia. Tehtävä: Länsi-Uudenmaan alueen (Lohja,Vihti,Hanko,Karjaa ym.) Usbek tutuksi.
2. Viime kaudella tuli kysely kiinnostusta hallituksen jäseneksi. Ja miksi lähdin? Kiinnostus miten Usbekin asioita hoidetaan hallitustasolla. Odotan hallitukselta onnistunutta mainontaa saada lisää uusia tuomareita ja sitä kautta kerhoon jäseniä.Niin ja jos lopettaneet tuomarit innostuisivat uudestaan.
3. --
4. Muilla alueilla liiton pelien tuomarointi. Esim.Oulu,Hämeenlinna ym. Sitten Ruotsin sarjojen tuomarointi Tukholmassa. Varsinkin se kerta 7.10.2017 kun mentiin pelien jälkeen katsomaan futiksen MM-karsintamatsia Ruotsi-Luxemburg uudelle stadionille. Sitten tuomareista sen verran, että 90luvun lopulla ja 2000luvun alussa tuli vihellettyä edesmenneen tuomarin nimeltä Bo ”Bobi” Granlundin kanssa. Hänen tavaramerkki oli ”Pelaa” huuto. Kun kerran kysyin miksi hän huutaa jokakerta niin helvetisti, niin vastaus oli ”täytyy saada keuhkot tyhjiksi”.
5. Olkoon leikkisästi vaikka Usbekistan (Uzbekistan).Tämä sen takia, kun joskus töissä tuli pidettyä Usbekin logolla varustettua t-paitaa työmaalla, tulivat usbekistanlaiset (maalareita/tasoiteporukkaa) kyselemään mitä Usbek tarkoittaa.

--

Janne Ahosen esittely päivittyy, jahka ehtii paikalle ;)