Mikko Alakareelle Helsingin Pyttykerhon erotuomarikiertopalkinto

Julkaistu: 02.03.2020 Julkaisija: Anu Mäkinen

Kuva: Mikael Kaivanto

Suomen Erotuomarien liitto lahjoitti vuonna 1998 Helsingin Pyttykerholle komean kiertopalkinnon kerhon täyttäessä 50 vuotta. Siitä lähtien palkintopokaali on kiertänyt eri joukkuelajien ansioituneilla erotuomareilla. Kiertopalkinnon saajina ovat olleet mm. jalkapallotuomarit Mikko Vuorela ja Kirsi Heikkinen, koripallotuomari Petri Mäntylä sekä lentopallotuomari Jarmo Salonen. Viime vuonna palkinnon saajana oli jalkapalloerotuomari Mattias Gestranius.

Vuoden 2019 osalta Helsingin Pyttykerho on päättänyt jakaa Mikko Alakarelle erotuomaripalkinnon. Alakare on laajaa mainetta niittänyt kahden lajin kansainvälisen tason huippuerotuomari. Myös pelikenttien ulkopuolella Alakare toimii asianajajana.

Salibandyssa Alakare on tuominnut monissa kansainvälisissä arvo-otteluissa. MM-finaaleissa Alakare aloitti erotuomarina vuonna 2004. Salibandyliigan erotuomarina Alakarella on nyt menossa 23. kausi ja liigan erotuomariennätyksiä Alakare on rikkonut jo monena vuotena. Jalkapallossa Alakare on tuominnut säännöllisesti jalkapallon Veikkausliigassa avustavana erotuomarina vuodesta 1997 lähtien. Vuodesta 2007 alkaen Alakare on ollut FIFA:n nimeämä kansainvälinen avustava erotuomari.

Pekka Ropponen ja Pyttykerhon puheenjohtaja Juha Ruippo luovuttivat kiertopalkinnon Mikko Alakarelle Sipoossa 29.2.2020 ÅIF–Nokian KrP -ottelussa salibandyliigan viimeisen runkosarjakierroksen yhteydessä.

USBEK ry onnittelee Mikkoa!

Alkuperäinen uutinen löytyy täältä.