Lähes kymmenen kysymystä: Hannu Virtanen

Julkaistu: 10.02.2020 Julkaisija: Anu Mäkinen

Helmikuun kunniaksi esittelemme pitkän linjan alue-erotuomarin Hannu Virtasen, joka on tuttu näky USBEK:n virkistystapahtumissa sekä alueen turnausmuotoisissa peleissä, joita hän on viheltänyt oman muistinsa mukaan vuodesta 2006.


Kuva: Arena Center / SählySM

1. Salibandyerotuomariurani alkoi...
vaikka luulisi ennen aikojen alkua, mutta vasta 2006, tai sitten muistan väärin.

2. Erotuomaroinnissa parasta on...
olla mukana rakkaassa lajissa muutenkin, kuin pelaajana, erillainen rooli elämässä on rikkautta ja auttaa muussakin arjessa selviytymiseen ja erillaisten yllättävienkin tilateiden hallintaan. Korvaa myös lenkkeilyn, koska muuten olen huonosti kuntoilevaa sorttia.

3. Minusta tekee hyvän erotuomarin se, että...
koitan olla aina kiinnostunut pelistä, jota olen hoitamassa, on se e,f,g junnuja, tai jotain aikuisempaa pelaamista.

4. Salibandykentiltä mieleeni on jäänyt tilanne...
ei liity omaan tekemiseen muuten, kuin katsojan roolissa, mutta Praha 2018 eksyin erätauon nestetankkauksesta keskelle ruotsalaiskatsomoa ja Sami Johansson/Eemeli Salin nöyryytti Ruddia ja muita Kronoreita erän lopussa maalilla, voihan herkkuhunajata sitä fiilistä...

5. Erotuomarius on harrastuksena...
paljon antava. Huikeita tuttavuuksia on kertynyt matkan varrella, jotka muuten olisi jäänyt vaiheeseen. Tuomareilla on aivan erityinen yhteisöllisyys, jotenkin erillainen, kuin normi pelijoukkueessa, liekö johtuvan yhtenäisestä huonosta huumorintajusta ja pelisääntöjen monista tulkintamahdollisuuksista.

6. Suosikkiurheilujoukkueeni on...
lätkäkorttien keräilystä vuonna 1968 alkanut Hifk -fanitus, toki korttien keräily on jo jäänyt taakse, onkohan edes sellaisia enää?

7. Salibandykenttien ulkopuolella...
ajelen arkipäivisin taxilla ympäri Helsinkiä ja viikonloppujen illoissa mielikuvitus tekee tepposiaan ja fiilis on kuin Move like a Jagger

8. USBEK:a voi kuvailla sanoilla..
aktiivinen,toimiva,huolehtiva

9. Jos USBEK olisi laulu, niin se olisi...
Saapastanssi (liittyy enempi joulunalusen ja kevään lopun suuriin yhteisjuhlatapahtumiin) https://youtu.be/r_KGAUjKOjQ