Lähes kymmenen kysymystä: Mika Laakso

Julkaistu: 16.11.2019 Julkaisija: Anu Mäkinen

Olemme haastaneet alueemme erotuomareita vastaamaan lähes kymmeneen kysymykseen tämän kauden aikana. Tällä kertaa tuomariesittelyssä on viime keväänä vuoden tulokkaaksi nimetty Mika Laakso. Hän on siis aloittanut erotuomariuransa 2018 ja toimii Etelä-Suomen alueella perusalue-erotuomarina. Mika on osalle jo tuttu viime kevään Mikkelin SBETSBSM -kisareissun matkanjohtajan roolista, ja hänet voi pongata myös tulevien kerhon pikkujoulujen järjestäjäporukasta.

1. Salibandyerotuomariurani alkoi...
Pyytämättä ja yllätyksenä kevättalvella 2018 sähköpyörätuolisalibandyn harjoitusturnauksessa, johon minut värvättiin vapaaehtoisena. Siitä se ajatus sitten lähti...

2. Erotuomaroinnissa parasta on...
Pelaajan näkökulmaan verrattuna hallittavien asiakokonaisuuksien moninkertainen määrä, tuomaritoiminnan erilaiset ulottuvuudet ja filosofiat sekä konkreettinen mahdollisuus edistää peliä.

3. Minusta tekee hyvän erotuomarin...
Itsekriittisyys, oppimiskyky ja improvisaatiotaidot

4. Salibandykentiltä mieleeni on jäänyt tilanne, jossa...
Sen verran alussa vielä ura, että mainittakoon se tolkuton jännityksen määrä ennen ihka ensimmäistä ottelua tuomarina. Kokeneelle esiintyjälle ja puhujalle tuli melkolailla puskista niin hirveä ramppikuume.

5. Erotuomarius on harrastuksena...
Loistava valinta, joka kehittää ja tukee niin työelämän kuin siviilipuolen tekemistä ja kasvattaa pelaajana lajiymmärrystä.

6. Suosikkiurheilujoukkueeni on...
Olen enemmän urheilufanaatikko, kuin yksittäisen seuran fani. Lajikirjo salibandystä tennikseen, lätkästä jefuun ja moottoriurheiluun, kaikki menee. Pete Sampras, Saku Koivu ja Alex Ferguson mainittakoon urheilumaailman esikuvina, kun suosikkijoukkueita ei oikein ole.

7. Salibandykenttien ulkopuolella minä...
Työskentelen henkilöstöhallinnon parissa ja vietän muutoin vapaa-aikani pitkälti urheilun merkeissä.

8. USBEK:a voi kuvailla sanoilla (kolme sanaa)...
Laaja. Vivahteikas. Aktiivinen.

9. Jos USBEK olisi laulu, niin se olisi...
Guns ’n’ Roses - Welcome To The Jungle https://www.youtube.com/watch?v=o1tj2zJ2Wvg