Kirjonen ja Sirkka matkalla naisten MM-kisoihin

Julkaistu: 24.11.2021 Julkaisija: Anu Mäkinen

Naisten MM-kisat pelataan 27.11.-5.12. Ruotsin Uppsalassa. Kisoihin nimettiin kaksi suomalaiserotuomariparia, joista toinen kerhomme jäseniä. Tom Kirjonen ja Jyrki Sirkka suuntaavat jo viidensiin MM-kisoihinsa. Edellisten kisojen erotuomariennakkoon voit tutustua täällä. Siellä Tomppa ja Jykä pääsivät tuomitsemaan Ruotsin ja Sveitsin välisen finaaliottelun

Kuva: IFF

Kysyessämme Tompalta ja Jykältä, mikä näistä kisoissa eroaa aiemmista kokemuksista, nousee esiin turnausjärjestäjä: "Pääsemme tuomaroimaan kisoihin salibandyn emämaahan ja tutustumaan heidän fanikulttuuriin!"

Valinta kisaerotuomaristoin oli parivaljakolle yllätys, mutta sanovat pitävänsä Suomen lippua korkealla erotuomaripiireissä. "Nautitaan, kun siihen on vielä mahdollisuus. Täysillä mennään!"

Tomppa ja Jykä vinkkaavat, että kaikki pelit näkyvät Youtubessa IFF:n kanavalla. Pelitunnelmia raportoivat todennäköisesti myös Loistocastin pojat ja Pääkallo. Seurata kannattaa ehdottomasti Martin Reicheltiä ja Tomas Kostinekia Tsekeistä - heidän kehonkielen ilmaisemisen taidot ovat parivaljakon mukaan kadehdittavia. Lisäksi he vinkkaavat, että Singaporen naisten Binbin Lin ja Carmen Teo hymy ei hyydy. "Siitä voi ottaa myös oppia."

Kaksikolla on siis takana pitkä kv-erotuomaripolku. Mikä kv-erotuomarina toimimisessa on tavoittelemisen arvoista?

"On hienoa, että pystyy elämään urheilijaelämää kisamatkoilla. Yhteisöllisyys ja kaverisuhteet ympäri maailmaa. Se huuma! Isot tapahtumat tempaavat mukaan, ja onhan se hienoa kun pääsee mukaan näihin isoihin tapahtumiin ympäri maailman."

Lopuksi kysyimme millaisen polun kautta Tomppa ja Jykä ovat päätyneet kv-uralla tähn pisteeseen. He pohtivat että kotimaan liigassa ja muissa peleissä treenattu hyvät kuviot ovat edesauttaneet pärjäämään myös kansainvälisillä kentillä. On siis ilmeisen toimiva sapluuna tähän tällä hetkellä. Tämän lisäksi he kokevat hoitaneensa IFF - tapahtumissa hommansa tarpeeksi hyvin ja ilman suurempia karikoita.

MM-kisojen viralliset erotuomariesittelyt löydät täältä.

USBEK toivottaa molemmille oikein mahtavaa kisakokemusta ja tsemppiä peleihin!