Katja Karjalainen ehdolla SSBL:n liittohallituksen

Julkaistu: 09.11.2020 Julkaisija: Anu Mäkinen

Kuva: Jan-Markus Helin

Jäsenistö valitsee Salibandyliitolle uuden hallituksen lauantaina 28.11. pidettävässä liiton varsinaisessa kokouksessa, joka pidetään kolmen vuoden välein. Tämän hetkisen tiedon mukaan liittokokous pidetään Helsingissä. USBEK ry on asettanut ehdolle puheenjohtaja Katja Karjalaisen sillä koemme, että Salibandyliiton, seurojen ja erotuomareiden välistä vuoropuhelua on tärkeä kehittää ja erotuomarisektorin edustus liittohallituksesta auttaisi asiaa. Alla Katjan vastaukset muutamaan kysymykseen.

Kuka olet? Kuvaile itseäsi ja salibandytaustaasi lyhyesti.

Olen Katja Karjalainen ja kotoisin Saarijärveltä Keski-Suomesta. Tampereelle muutin opiskeluiden perässä ja siellä aloitin salibandyharrastuksen. Melkein 15 vuotta kestäneen peliuran jälkeen aloitin tuomaroinnin syksyllä 2009. Erotuomarikerhon puheenjohtajaksi minut valittiin keväällä 2016.

Miksi koet, että liittohallituksessa tulisi olla erotuomarisektorin edustaja?

Salibandyliitto on jo pidemmän aikaa tavoitellut lajin harrastajamäärän voimakasta kasvua. Harrastajamäärän kasvu nostaa luonnollisesti myös pelimääriä ja haasteena onkin jatkossa turvata riittävä erotuomareiden määrä - valitettavasti tällä hetkellä huomattavan suuri osa uusista erotuomareista lopettaa uransa kahden ensimmäisen kauden aikana. Ellemme saa tätä asiaa muutettua, erotuomareiden riittävyydestä voi tulla este lajin kasvulle.

Mitä asioita haluat liittohallituksessa edistää?

Haluan olla tuomassa erotuomarisektorin ääntä kuuluviin liittohallituksessa, jotta Salibandyliitossa huomioitaisiin aikaisempaa paremmin myös erotuomarisektorin haasteet. Lisäksi olisi tärkeää lähteä kehittämään systemaattisesti erilaisia yhteistyön muotoja seurojen ja erotuomareiden välille.

Miksi juuri sinua pitäisi äänestää liittohallitukseen?

Myös erotuomarit tarvitsevat edustajan liittohallitukseen. Salibandyliiton, seurojen ja erotuomareiden välistä vuoropuhelua pitää kehittää, jotta rakas lajimme kehittyisi entistä paremmaksi meille kaikille.

Jos olisit hedelmä, mikä hedelmä olisit ja miksi?

Banaani – jokaisen liikkuvan ihmisen luottoeväs :)

Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan lisää tai jopa asettua tukemaan Katjaa liittohallitukseen, ole yhteydessä puheenjohtaja(at)usbek.net.

Katjan esittely Salibandyliiton sivuilta löytyy täältä.

Salibandyliiton liittokokous järjestetään hybridikokouksena 28.11. klo 13:00 alkaen. Sitä voi seurata livenä Salibandyliiton Youtube-kanavalla.