Erotuomariennakko: Naisten MM-kisat 2019 Sveitsin Neuchatelissa

Julkaistu: 29.11.2019 Julkaisija: Anu Mäkinen

Viikon päästä ollaan jo jännissä tunnelmissa, kun naisten salibandyn MM-kisat ovat alkamaisillaan Sveitsin Neuchâtelissa. MM- turnaus pelataan siis 7.-15.12. Suomen joukkue pelaa kisoissa samassa alkulohkossa Puolan, Sveitsin ja Saksan kanssa. USBEK on edustettuna myös, kun jäsenemme Tom Kirjonen (kuvassa toinen oikealta) ja Jyrki Sirkka (kuvassa vasemmalla) ovat kyseisissä kisoissa erotuomareina.


Kuva: IFF/Ville Vuorinen

Tom ja Jyrki ovat vuodesta 2013 eteenpäin kiertäneet ympäri maailmaa kansainvälisinä erotuomareina. Loukkaantumisten vuoksi saatin paikka MM kisoihin 2013 Tsekkeihin josta kv-ura oikeastaan lähti lentoon. Tulevat kisat Sveitsissä ovat heidän kv-uran 4. kisat. MM -kisojen lisäksi Tom ja Jyrki ovat osallistuneet MM -karsintoihin kahdesti Puolassa sekä kerran Torontossa. Tämän lisäksi he ovat olleet monissa muita viikonlopun mittaisilla tuomarireissuilla eri maissa Euroopassa.

Kysyimme Tomilta ja Jyrkiltä mitä heille on jäänyt erityisesti mieleen edellisistä kv-komennuksilta: "Isona muistona 2013 MM kisojen välieräpeli. Meidän ensimmäinen oikeasti iso peli. Melkein 5000 katsojaa Tsekeissä. Peli josta menee kylmät väreet vieläkin. Tämän lisäksi upeisiin lajiihmisiin tutustuttu ympäri maapallon. Kokemuksista Champion cup finaali 2014 Zürichissä missä molemmat joukkueet saapuivat saman värisissä peliasuissa esittelyyn. On myös jäänyt tämän episodin takia mieleen. "

He kokevat tulevat kisat jälleen upeana mahdollisuutena edustaa suomalaista erotuomarisektoria: "Suomalaisia erotuomareita arvostetaan maailmalla todella korkealle. Ja totta se on, me ollaan oikeesti hyviä me suomalaiset erotuomarit." Kysyttäessä, mitä he toivoisivat kokevansa tulevissa kisoissa, nousee esiin toive MM-finaalin tuomaroinnista. Tämän lisäksi tavoitteeksi mainitaan onnistuneet suoritukset jokaisessa pelissä, sekä toiveeksi tiukkoja pelejä tuomaroitavaksi. Varmaa on, että tunnetta ei tule peleissä puuttumaan, kun joka joukkue pelaa maalleen "sata lasissa".

Kysyimme myös erotuomareiden veikkausta Suomen joukkueen pärjäämisestä kisoissa, johon Jyrki ja Tom kommentoivat: "Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Mutta uskomme, että näissä kisoissa suomalaiset voittaa joka tapauksessa tavalla tai toisella ;)".

Turnauksen kaikki erotuomarit on esitely turnauksen virallisilla sivuilla.

Otteluita voi katsoa live-streamin kautta IFF:n Youtube -kanavalta.